Het hele weekend doorbrengen in ‘t Roegwold? Goed idee! Tijdens ons ‘gevleugelde’ voorprogramma Roege Vogels kun je voor een unieke Roegwold-ervaring op vrijdag 15 en zaterdag 16 september alvast terecht bij podium De Woudbloem. Op deze pagina zie je wat er allemaal op het programma staat. Lekker eten kan ook, bij het Roeg Diner aan het Dannemeer. Tips voor overnachten vind je bij Praktisch. Je kunt je kaarten voor Roege Vogels los kopen of kiezen voor een aantrekkelijk passe-partout, zie Tickets.

Laand van wotter, raait en lucht

Vrijdag 15 september, 20:00 uur, Marine Service De Woudbloem, entree: 12,50

Laand van wotter, raait en lucht is een voorstelling van natuurfotograaf Wilco van der Laan en componist Tim Nobel over de schoonheid van natuurgebied ’t Roegwold. Het vertelt het verhaal van de ongelofelijke veerkracht van de natuur en hoe na slechts enkele jaren een verbluffend aantal dieren dit gebied weet te vinden. Wilco van der Laan combineert de ontstaansgeschiedenis van ’t Roegwold met zijn eigen levensverhaal, hoe de verwondering over de natuur hem er weer helemaal bovenop heeft geholpen.

Beno Hofman: De geschiedenis van Woudbloem

Zaterdag 16 september, 11:00, Marine Service De Woudbloem, entree: 12,50

Woudbloem, het enige dorp in ‘t Roegwold, kent een bijzondere geschiedenis. Niemand kan daar aansprekender over vertellen dan Beno Hofman – ‘Het geheugen van Groningen’!  Dé aangewezen plek voor zijn vertelling is natuurlijk aardappelloods ‘De Woudbloem’, indrukwekkend overblijfsel van de gelijknamige aardappelzetmeelfabriek en Roeg Klassiek locatie van het eerste uur. In deze authentieke setting waan je je tijdens de vertelling van Beno Hofman weer even echt in het verleden.

Arjan Dwarshuis

Zaterdag 16 september, 15:00, Marine Service De Woudbloem, entree: 12,50

Geen Roege Vogels zonder … Arjan Dwarshuis! Als kleine jongen was Arjan al gefascineerd door vogels. Inmiddels is hij beroepsvogelaar, schrijft hij columns voor onder meer Het Parool en kennen velen hem van zijn podcastserie ‘De Vogelspotcast’. En natuurlijk als wereldrecordhouder, nadat hij in 2016 in een jaar tijd 6.852 verschillende vogelsoorten wist waar te nemen. Hierover schreef Arjan Dwarshuis het boek ‘Een Bevlogen Jaar’. In 2022 verscheen zijn tweede boek ‘Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars’, waarin hij vertelt over de mooiste natuurgebieden in Nederland. Een mooiere plek om dat verhaal te vertellen dan aardappelloods ‘De Woudbloem’ in hartje Roegwold is moeilijk voor te stellen!

Filmvoorstelling Grutto! met Ruben Smit

Zaterdag 16 september, 20:00 uur, Marine Service De Woudbloem, entree: 12,50

Zaterdagavond 16 september verandert aardappelloods ‘De Woudbloem’ in de meest bijzondere bioscoop van het land. En als daar dan ook nog eens de prachtige film Grutto! op het programma staat, in aanwezigheid van maker Ruben Smit, is het plaatje compleet. Ruben Smit is ecoloog, fotograaf en filmmaker. Als filmmaker verwierf hij grote bekendheid met ‘De Nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen, daarna volgden meer prachtige documentaires zoals ‘Het Wad’ en zijn laatste film ‘Grutto!’, die in Woudbloem te zien zal zijn. Met een inleiding waarin Ruben Smit onder meer een ander uit de doeken zal doen over ‘the making of’. Om niet te missen!

Roeg dineren bij het Knuppelpad

Zaterdag 16 september, 17:30, tent bij het Knupelpad / Roeg Klassiek locatie Dannemeer, 30 euro

Kok Jelle de Visser uit Woudbloem doet niets liever dan koken op bijzondere locaties. In een veldkeuken bij het Dannemeer is hij helemaal in zijn element. Ook het koken van een ‘Roeg Menu’ is hem  op het lijf geschreven, geïnspireerd door lokale producten van het seizoen. Het driegangenmenu dat Jelle de Visser bij het Dannemeer serveert is vegetarisch. Er is in het Roeg Klassiek veldrestaurant plek voor maximaal vijftig gasten per avond, dus wacht niet te lang met reserveren!