Festival Roeg Klassiek

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 september 2024 vindt de vierde editie plaats van Roeg Klassiek: een avontuurlijk festival met voorstellingen, films, lezingen, excursies en klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold. 

Vrijdag en zaterdag: Roege Vogels

 

Met ons ‘gevleugelde programma’ Roege Vogels geven we op 20 en 21 september op de ‘roege’ locatie De Woudbloem een podium aan natuur en erfgoed. Met excursies, film en muziek. Zo geven weerman Peter Kuipers Munneke en toppianist Ralph van Raat een muzikaal theatercollege over het weer. Kijk op de Roege Vogels pagina wat er nog meer te doen is. Op zaterdagavond alvast genieten van een Roeg Diner aan het Knuppelpad? Ook dat reserveer je hier.

Klassiek op zondag: vier startlocaties, vier routes

 

Op zondag is het tijd voor klassieke muziek. Op vier locaties, allemaal in of aan ‘t Roegwold, worden concerten gegeven. Als bezoeker kies je voor een startlocatie, hier begint de de A, B, C of D route. Hier geniet je van het eerste concert. Vervolgens fiets je naar de volgende locatie voor het tweede concert. In totaal kom je langs alle vier locaties en bezoek je dus vier concerten. Het programma is voor iedere route anders. Kijk voor wie waar speelt bij Programmering. Kijk voor alle locaties hier, en voor parkeerplaatsen en andere praktische tips zoals fietsverhuur bij Praktisch.

Festival Roeg Klassiek beleef je het beste met de fiets. Alle locaties liggen op fietsafstand van elkaar. Zo ontdek je naast nieuwe muziek ook ‘t Roegwold. Lukt fietsen even niet? Voor degenen die minder goed ter been zijn is er parkeerplek op locatie.

Lekker lunchen of dineren

Op iedere locatie is horeca. Aan het einde van de dag op zaterdag en zondag presenteert kok Jelle Visser een heerlijke maaltijd bij het Knuppelpad. Dineren middenin ‘t Roegwold, dat is uniek! Boek je tickets voor een Roeg diner voor de zaterdag op de Roege Vogels ticketpagina of bij je Roeg Klassiek ticket.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan genieten van onze concerten. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is. Er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 150 tickets verkrijgbaar en tijdens de concerten zit iedereen. De faciliteiten worden op iedere locatie tussen de concerten door gereinigd. Op iedere locatie is EHBO aanwezig.