Festival Roeg Klassiek

Zondag 12 september vindt de eerste editie plaats van Roeg Klassiek, een avontuurlijk festival met klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold.

De locaties en de optredens zijn verrassend en ‘roeg’. Zo zijn de Capriccio’s van Paganini te horen bij het Knuppelpad en kun je op het landgoed van de Fraeylemaborg terecht voor spectaculair slagwerk en een bijzondere combinatie van klassiek en acrobatiek. De operazangeres zingt nu eens niet in een chique schouwburg, maar in de schuur van boerderij Hoog Hammen (bekend van Hollands Hoop), terwijl de scheepswerf van Woudbloem zich vult met de cellosuites van Bach, uitgevoerd op fagot.

Festival Roeg Klassiek beleef je het beste met de fiets. Alle locaties liggen op fietsafstand van elkaar, en zo ontdek je niet alleen nieuwe muziek, maar ook ‘t Roegwold. Voor lunchpakketjes wordt desgewenst gezorgd, een fiets huren kan ook, kortom: een zorgeloze dag genieten van klassiek en de buitenlucht.

Er zijn vier locaties, allemaal in of aan ‘t Roegwold. Als bezoeker kies je één van de vier als startlocatie. Hier geniet je van het eerste concert. Vervolgens fiets je naar de volgende locatie voor het tweede concert. In totaal kom je langs vier locaties en bezoek je dus vier concerten. Het programma is voor iedere route anders, kijk voor wie waar speelt bij Programmering.

Bij de start ontvang je een routekaart. De locaties zijn de beroemde boerderij Hoog Hammen, het fotogenieke Knuppelpad in het Dannemeer, het imposante landgoed van de Fraeylemaborg en de geweldig roege scheepswerf in Woudbloem. Kijk bij Praktisch voor tips over parkeren, adressen, invaliden, eten en drinken en fietsverhuur.

Roeg Klassiek doet haar uiterste best om een coronaproof festival te organiseren. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is, er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 75 tickets verkrijgbaar. Tijdens de concerten zit iedereen, waar nodig op 1,5 meter afstand van elkaar. De faciliteiten op iedere locatie worden tussen de concerten door gereinigd. Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona? Geef uw kaartje dan aan iemand anders!