Festival Roeg Klassiek

Zondag 11 september 2022 vindt de tweede editie plaats van Roeg Klassiek: een avontuurlijk festival met klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold.

 

De locaties en de optredens zijn verrassend en ‘roeg’. Zo zingt sopraan Johannette Zomer de sterren van de hemel bij het Knuppelpad en kun je aan de oevers van het Schildmeer terecht voor verrassend slagwerk. Het erf van boerderij Hoog Hammen is het toneel voor een nieuwe voorstelling van het geweldige Neo fanfare 9×13. En in de scheepswerf van Woudbloem met haar geweldige akoestiek klinken de cellosuites van Bach, maar dan uitgevoerd op de contrabas door James Oesi. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Prins Claus Conservatorium: twee ensembles verzorgen op de fietsroutes die de locaties met elkaar verbinden verrassingsconcerten.

Op de fiets

 

Festival Roeg Klassiek beleef je het beste met de fiets. Alle locaties liggen op fietsafstand van elkaar. Zo ontdek je naast nieuwe muziek ook ‘t Roegwold. Voor ontbijt en lunchpakketjes wordt desgewenst gezorgd en een fiets huren kan ook. Kortom: een zorgeloze dag genieten van klassiek en de buitenlucht. Lukt fietsen even niet? Voor degenen die minder goed ter been zijn is er parkeerplek op locatie.

Nieuw: ontbijt en excursies

 

Begin je festivaldag goed met een ontbijt bij het Knuppelpad. Vanaf 9:00 kun je hier lekkere koffie en thee halen bij Toffe Koffie, je ontbijt kun je van te voren al bestellen. Extra leuk: het Adamo String Quartet geeft een (gratis toegankelijk) ochtendconcert. Later op de dag geeft Feel the groove een verrassingsoptreden langs de route.

 

Wil je op zaterdag vast ‘t Roegwold induiken? Bij boerderij Hoog Hammen kun je om 14:00 meedoen aan een wildplukwandeling in de roege tuin en de velden om de boerderij. Na afloop maak je er een lekkere wildpluk omelet mee. Je gids is Rosa van Vreden, eetbare plantenkenner uit Amsterdam. Een leuke gelegenheid om uitgebreid op het terrein van Hoog Hammen rond te snuffelen. Zaterdagavond is er een vleermuizenexcursie met boswachter Martijn Broekman, voor een beleving van ‘r Roegwold by night!

Vier startlocaties, vier routes

 

Er zijn vier locaties, allemaal in of aan ‘t Roegwold. Als bezoeker kies je voor de A, B, C of D route. Ze beginnen allemaal bij een andere startlocatie. Hier geniet je van het eerste concert. Vervolgens fiets je naar de volgende locatie voor het tweede concert. In totaal kom je langs alle vier locaties en bezoek je dus vier concerten. Het programma is voor iedere route anders. Kijk voor wie waar speelt bij Programmering.

 

Bij de start ontvang je een routekaart. De locaties zijn: de scheepswerf in Woudbloem, het fotogenieke Knuppelpad in het Dannemeer, de oevers van het Schildmeer en de beroemde boerderij Hoog Hammen. Kijk bij Praktisch voor tips over parkeren, adressen, invaliden, eten & drinken en fietsverhuur.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan genieten van onze concerten. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is. Er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 125 tickets verkrijgbaar en tijdens de concerten zit iedereen. De faciliteiten worden op iedere locatie tussen de concerten door gereinigd. Op iedere locatie is EHBO aanwezig.