Festival Roeg Klassiek

Zondag 17 september 2023 vindt de derde editie plaats van Roeg Klassiek: een avontuurlijk festival met klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold.

 

De locaties en de optredens zijn verrassend en ‘roeg’. Van een pianoconcert in een oude scheepswerf tot een theatrale voorstelling vlak naast een houten kasteel, en van harp bij de molen tot een klarinetkwartet bij het Knuppelpad.

Festival Roeg Klassiek beleef je het beste met de fiets. Alle locaties liggen op fietsafstand van elkaar. Zo ontdek je naast nieuwe muziek ook ‘t Roegwold. Lukt fietsen even niet? Voor degenen die minder goed ter been zijn is er parkeerplek op locatie.

Vrijdag en zaterdag: Roege Vogels

 

Wil je op vrijdag en zaterdag vast ‘t Roegwold induiken? Een heel goed idee! Met ons ‘gevleugelde voorprogramma’ Roege Vogels geven we op 15 en 16 september op de ‘roege’ locatie De Woudbloem  alvast een podium aan natuur en erfgoed . Kijk op de Roege Vogels pagina wat er allemaal te doen is. Op zaterdagavond alvast genieten van een Roeg Diner aan het Knuppelpad? Ook dat reserveer je hier.

Vier startlocaties, vier routes

 

Er zijn vier locaties, allemaal in of aan ‘t Roegwold. Als bezoeker kies je voor de A, B, C of D route. Ze beginnen allemaal bij een andere startlocatie. Hier geniet je van het eerste concert. Vervolgens fiets je naar de volgende locatie voor het tweede concert. In totaal kom je langs alle vier locaties en bezoek je dus vier concerten. Het programma is voor iedere route anders. Kijk voor wie waar speelt bij Programmering. Kijk voor alle locaties hier, en voor parkeerplaatsen en andere praktische tips zoals fietsverhuur bij Praktisch.

Ontbijt, diner

Al voordat de festivaldag begint kun je genieten van klassieke muziek op een unieke locatie: bij het Knuppelpad. Hier geven studenten van het Prins Claus Conservatorium een ontbijtconcert. Je kunt van te voren een ontbijtje bestellen, koffie en thee haal je bij Toffe Koffie.

Lunchpakketten zijn er dit jaar niet, je kunt wel een ontbijtpakket bestellen en dat gebruiken als lunch. Uitgifte alleen bij het Knuppelpad. Ter plekke iets te eten kopen kan natuurlijk ook, op iedere locatie is horeca.

Aan het einde van de dag (en ook al op zaterdagavond) presenteert kok Jelle Visser een heerlijke maaltijd bij het Knuppelpad. Dineren middenin ‘t Roegwold, dat is uniek! Boek je tickets voor een Roeg diner voor de zaterdag op de Roege Vogels ticketpagina of bij je Roeg Klassiek ticket.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan genieten van onze concerten. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is. Er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 125 tickets verkrijgbaar en tijdens de concerten zit iedereen. De faciliteiten worden op iedere locatie tussen de concerten door gereinigd. Op iedere locatie is EHBO aanwezig.