Festival Roeg Klassiek

Zondag 11 september vindt de tweede editie plaats van Roeg Klassiek, een avontuurlijk festival met klassieke muziek in en rondom natuurgebied ’t Roegwold.

De locaties en de optredens zijn verrassend en ‘roeg’. Zo zingt sopraan Johanette Zomer de sterren van de hemel bij het Knuppelpad en kun je aan de oevers van het Schildmeer terecht voor het betere slagwerk, maar dan klassiek. De schuur van boerderij Hoog Hammen is het toneel voor een nieuwe voorstelling van het Bolotny Trio en Wilco van der Laan over ‘t Roegwold. En in de scheepswerf van Woudbloem met haar geweldige akoestiek klinken de cellosuites van Bach, uitgevoerd uitgevoerd door contrabassist James Oesi. Op een van deze locaties zal het geweldige Neo fanfare 9×13 een spetterend optreden verzorgen.

Festival Roeg Klassiek beleef je het beste met de fiets. Alle locaties liggen op fietsafstand van elkaar, en zo ontdek je niet alleen nieuwe muziek, maar ook ‘t Roegwold. Voor lunchpakketjes wordt desgewenst gezorgd, een fiets huren kan ook, kortom: een zorgeloze dag genieten van klassiek en de buitenlucht.

Er zijn vier locaties, allemaal in of aan ‘t Roegwold. Als bezoeker kies je één van de vier als startlocatie. Hier geniet je van het eerste concert. Vervolgens fiets je naar de volgende locatie voor het tweede concert. In totaal kom je langs alle vier locaties en bezoek je dus vier concerten. Het programma is voor iedere route anders, kijk voor wie waar speelt bij Programmering.

Bij de start ontvang je een routekaart. De locaties zijn: de geweldig roege scheepswerf in Woudbloem, het fotogenieke Knuppelpad in het Dannemeer,  het Schildmeer en de beroemde boerderij Hoog Hammen. Kijk bij Praktisch voor tips over parkeren, adressen, invaliden, eten en drinken en fietsverhuur.

Wij denken aan uw gezondheid. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is, er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 125 tickets verkrijgbaar. Tijdens de concerten zit iedereen. De faciliteiten op iedere locatie worden tussen de concerten door gereinigd.