locaties

Als bezoeker van Roeg Klassiek start je op een van de vier locaties, afhankelijk van welke route je kiest: A,B, C of D. Vanaf deze locatie fiets of rijd je langs de andere drie, je komt dus overal. Iedere locatie is uniek en ‘roeg’. Fietsend van de ene naar de andere doorkruis je natuurgebied ‘t Roegwold. Een waterrijk gebied met veenmoeras, rietlanden, kleine bosjes en watervlaktes. ‘t Roegwold is een walhalla voor vogels. Zeker in het riet zie en hoor je prachtige soorten zoals de blauwborst, de roerdomp en de rietgors. Fietsen door ’t Roegwold is eigenlijk een concert op zich, overal flierefluiten de vogels je tegemoet.

Het Knuppelpad

Misschien wel het meest gefotografeerde stukje van ‘t Roegwold, dit houten vlonderpad in het Dannemeer. Naast het Knuppelpad vind je onze festivaltent, omgeven door water en rietland.

De Woudbloem Marine Service

Woudbloem is het enige dorp dat in ’t Roegwold ligt. Het ligt aan een aantal fantastische wandelroutes. Het festival strijkt neer in de 150 jaar oude loods van de voormalige aardappelmeelfabriek De Woudbloem, nu een scheepswerf.

Hoog Hammen

De eeuwenoude boerderij Hoog Hammen, vlak buiten ‘t Roegwold, is bekend door de serie Hollands Hoop. Het voorhuis heeft flink te lijden gehad van de tijd en aardbevingen. Na afloop van de opnames leek sloop onontkoombaar, maar stichting Hoop voor Hoog Hammen heeft de boerderij gered en hoopt haar om te toveren in een culturele broedplaats. In de schuur zetten we de vleugel, het publiek op een strobaal, en dan is het genieten geblazen.