locaties

Als bezoeker van Roeg Klassiek start je op een van de vier locaties, afhankelijk van welke route je kiest: A, B, C of D. Vanaf deze plek fiets of rij je langs de andere drie: je komt dus overal. Iedere locatie is uniek en ‘roeg’. Al fietsend doorkruis je natuurgebied ‘t Roegwold. Een waterrijk gebied met veenmoeras, rietlanden, kleine bosjes en watervlaktes. ‘t Roegwold is een walhalla voor vogels. Zeker in het riet zie en hoor je prachtige soorten zoals de blauwborst, de roerdomp en de rietgors. Fietsen door ’t Roegwold is eigenlijk een concert op zich, overal flierefluiten de vogels je tegemoet.

Het Knuppelpad

Misschien wel het meest gefotografeerde stukje van ‘t Roegwold, dit houten vlonderpad in het Dannemeer. Naast het Knuppelpad vind je onze festivaltent, omgeven door water en rietland.

Adres: bij parkeerplaats Dannemeerweg, Schildwolde. Inrijden met de auto alleen vanaf Schildwolderdijk.

De Woudbloem Marine Service

Woudbloem is het enige dorp dat in ’t Roegwold ligt. Het ligt aan een aantal fantastische wandelroutes. Het festival strijkt neer in de 150 jaar oude loods van de voormalige aardappelmeelfabriek De Woudbloem, nu een scheepswerf.

Adres: Scharmer AE 3, Woudbloem. Rijd voor de witte huisjes langs tot op het terrein van De Woudbloem. Let op: dit geldt alleen voor auto’s. Fietsers nemen het fietspad tegenover de kanosteiger en kunnen daar parkeren.

Schildmeer, bij de kanosteiger

Een heel mooi, rustig stukje van ‘t Roegwold aan de boorden van het Schildmeer. Riet, water, vlakbij wat schapen, wat wil een mens nog meer. Wordt het echt een warme dag? Hier kun je zwemmen (ondiep water). De musici spelen onder een afdakje, maar bezoekers zitten buiten. In de natuur!

Foto: Marco Bats

Adres: einde Heerenhuisweg, Schildwolde.

Hoog Hammen

De eeuwenoude boerderij Hoog Hammen, vlak buiten ‘t Roegwold, is bekend door de serie Hollands Hoop. Het voorhuis heeft flink te lijden gehad van de tijd en aardbevingen. Na afloop van de opnames leek sloop onontkoombaar, maar stichting Hoop voor Hoog Hammen heeft de boerderij gered en hoopt haar om te toveren in een culturele broedplaats. De voorstellingen zijn in de schuur of buiten voor de schuur. Ook leuk: deze zomer kun je op Hoog Hammen naar het theaterspektakel Hollands Hoop van Zummerbühne.

Adres: Graauwedijk 1, Overschild. In de bocht vlakbij bij de Luddeweersterweg begint de oprijlaan.