locaties

Als bezoeker van Roeg Klassiek start je op een van de vier locaties, afhankelijk van welke route je kiest: A, B, C of D. Vanaf deze plek fiets of rij je langs de andere drie: je komt dus overal. Iedere locatie is uniek en ‘roeg’. Al fietsend doorkruis je natuurgebied ‘t Roegwold. Een waterrijk gebied met veenmoeras, rietlanden, kleine bosjes en watervlaktes. ‘t Roegwold is een walhalla voor vogels. Zeker in het riet zie en hoor je prachtige soorten zoals de blauwborst, de roerdomp en de rietgors. Fietsen door ’t Roegwold is eigenlijk een concert op zich, overal flierefluiten de vogels je tegemoet.

Startpunt route A: Het Knuppelpad

Misschien wel het meest gefotografeerde stukje van ‘t Roegwold, dit houten vlonderpad in het Dannemeer. Naast het Knuppelpad vind je onze festivaltent, omgeven door water en rietland.

Adres: bij parkeerplaats Dannemeerweg, Schildwolde. Inrijden met de auto alleen vanaf Schildwolderdijk. Bekijk alle locaties op de kaart.

Startpunt route B: De Woudbloem Marine Service

Woudbloem is het enige dorp dat in ’t Roegwold ligt. Het ligt aan een aantal fantastische wandelroutes. Het festival strijkt neer in de 120 jaar oude loods van de voormalige aardappelmeelfabriek De Woudbloem, nu een scheepswerf.

Adres: Scharmer AE 3, Woudbloem. Rijd voor de witte huisjes langs tot op het terrein van De Woudbloem. Let op: dit geldt alleen voor auto’s. Fietsers nemen het fietspad tegenover de kanosteiger en kunnen daar parkeren. Bekijk alle locaties op de kaart. 

Startpunt route C: Ecomotion

Aan de rand van natuurgebied ‘t Roegwold, op fietsafstand van de stad Groningen, ligt Kolham. Hier vind je Ecomotion, een terrein waar je kunt kamperen en recreëren tegen het decor van een enorm zelfgebouwd kasteel. Hier programmeren we onze meest theatrale voorstellingen, en wie weet word je ook nog verrast met een concert vanaf de kasteeltoren.

Adres: Hoofdweg 137, Kolham. Fietsers parkeren op de parkeerplaats ‘t Roegwold Westerpolder aan de Uiterdijk. Vanaf hier loop je naar de achterkant van Ecomotion. Bekijk alle locaties op de kaart.

Startpunt route D: Poldermolen De Ruiten

De Groenedijk bij Slochteren is het Kinderdijk van Groningen, je fietst hier langs een oer-Hollands tafereel met drie molens vlak bij elkaar. Bij Molen de Ruiten staan de bankjes opgesteld voor twee unieke concerten. De poldermolen ligt bij het streekje Ruiten, vlak bij het dorp Slochteren. De enthousiaste molenaar Henk Helmantel laat de molen nog regelmatig draaien. Een mooier decor is er bijna niet!

Foto: Pascal van Timmeren

Adres: Groenedijk 28a, Slochteren. Bekijk alle locaties op de kaart.