Festival Roeg Klassiek is een initiatief van Stichting Noordgedacht. Deze stichting zet zich in voor cultuur en leefbaarheid in de provincie Groningen.

Het team

Dit festival is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van:

Marleen Godlieb idee en organisatie

Tim Nobel programmering en organisatie

Anna de Vries organisatie en promotie

Ger en Thea Wilpstra hoofd productie

Leanne Nobel tekst en organisatie

Ontdek Midden-Groningen productie, promotie, administratie

Staatsbosbeheer gastheer van het festival

Christian Heydenrijk website en ontwerp

Provincie Groningen

Cofinancieringsfonds gemeente Midden-Groningen

Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen

Alle vrijwilligers

 

In samenwerking met de volgende organisaties:

Staatsbosbeheer Groningen beheert het ‘t Roegwold, zij zijn dus onze gastheer. Op zaterdagavond kun je met de boswachter op pad op vleermuisexcursie. Dit festival sluit goed aan op hun wens om ‘t Roegwold meer bekendheid te geven.

 

Vereniging Ontdek Midden-Groningen zorgt ervoor dat Midden-Groningen bekend wordt bij het publiek. Ontdek Midden-Groningen organiseert excursies, maakt routes en ontwikkelt campagnes. De vereniging zet haar ervaring en kennis in voor promotie van het festival en het maken van de routes en arrangementen.

 

Stichting Hoop voor Hoog Hammen heeft zich ontfermd over deze boerderij aan de rand van ’t Roegwold. Deze zomer is Hoog Hammen het toneel van Zummerbühne. Ze voeren het muzikale theaterspektakel Hollands Hoop uit op het terrein van de boerderij. Het is geweldig dat we van hun faciliteiten gebruik mogen maken.

 

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen heeft een sterke band met Noord Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Hun missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving. Tijdens Roeg Klassiek verzorgen studenten van het conservatorium de randprogrammering.

 

Het Brahmsnonet van het Nationaal Jeugdorkest is dit jaar bij ons te gast. Net als wij streven ze naar kwaliteit, en het presenteren van jong talent.

 

Contact