De fietsroute

Als bezoeker van Roeg Klassiek fiets je een mooie route door ‘t Roegwold langs vier verschillende locaties. Het Knuppelpad, de Woudbloem Marine Service, Ecomotion in Kolham en molen De Ruiten bij Slochteren. Bij aanvang krijg je een routekaart. Je kunt de route vast bekijken op Routiq.

Fietsverhuur

Bij het reserveren van je ticket kun je aangeven of je een fiets wilt huren (zowel een elektrische als een gewone fiets is mogelijk). Deze staat dan vanaf 10:00 uur op je te wachten op parkeerplaats Denemarken 6, Slochteren. Vanaf hier fiets je gemakkelijk naar iedere locatie. Als je een fiets huurt vragen wij je om een legitimatiebewijs.

Met dank aan Bike Totaal Lambeck Tweewielers uit Appingedam.

Parkeren

Kom als het mogelijk is lekker op de fiets. Kom je met de auto met de fiets achterop? Dan kun je de hele dag gratis parkeren op verschillende locaties.

  • P1: Het erf van de boerderij op Denemarken 6 (2,37 km naar het Knuppelpad, 4,3 km naar Woudbloem, 3, 6 km naar Molen De Ruiten). Hier is ook de uitgifte van huurfietsen en een toilet.
  • P2: In Woudbloem op de festivallocatie
  • P3: Langs de weg op Rengers Bedrijvenpark in Kolham, vlakbij Ecomotion
  • P4: Het terrein van de gemeentewerf, Verlengde Veenlaan 1 in Slochteren (1,9 km naar Molen De Ruiten).

Bekijk alle locaties op de kaart.

Voor mensen die niet kunnen fietsen hebben we op iedere locatie parkeerplek. De ruimte is beperkt, dit is echt bedoeld voor wie wel met de auto moet komen.

Informatie voor minder validen

Ben je minder goed ter been, dan kun je gebruikmaken van onderstaande parkeermogelijkheden op locatie. Volg ter plekke de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Knuppelpad ‘t Roegwold

Op parkeerplaats Dannemeerweg of aan de Dannemeerweg. Inrijden vanaf Schildwolderdijk.

De Woudbloem Marine Service

Scharmer AE 3 Woudbloem. Rij voor de witte huisjes langs tot op het terrein van De Woudbloem.

Ecomotion

Hoofdweg 137, Kolham. Rijd langs de boerderij naar de parkeerplaats.

Molen De Ruiten

Groenedijk 28, Slochteren. Parkeren mag langs de weg. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Bekijk alle locaties op de kaart.

Eten en Drinken

Kom je lekker ontbijten bij  het Knuppelpad? Zo begin je je dag goed. Bestel je ontbijt vast op de ticketpagina. Je kunt deze ook evt meenemen als lunchpakket (uitgifte alleen bij het Knuppelpad).

De rest van de dag is op iedere locatie koffie, thee, fris, wijn en ‘hapjederij’ verkrijgbaar.

Bij het Knuppelpad staat de retro caravan van Toffe Koffie. Hier geniet je van een verse espresso, koffie of cappuccino, een geurig kopje (verse munt) thee of een biologisch frisdrankje. Met een lekker stukje taart natuurlijk! Voor het eerst is dit jaar bij het Knuppelpad ook de Tostipost aanwezig.

In Woudbloem zorgt Stichting Hoop voor Hoog Hammen tijdens Roege Vogels voor  koffie, thee, cake, lokale hapjes en drankjes. Tijdens Roeg Klassiek staat Jolanda achter de bar met koffie, thee, fris, bier, wijn, cake en vega hapjes. In Woudbloem graag contant betalen.

Bij Ecomotion serveert men burgers (ook vega) en snacks, koffie, thee, fris, bier en wijn. Bij Molen De Ruiten bakt de familie Admiraal lekkere pannenkoeken en zorgen de mensen van Kultuureiland Damsterplas voor drankjes.

Wil je aan het einde van de dag ‘roeg dineren’? Meld je dan gauw aan voor het diner bij het Knuppelpad, bereid door kok Jelle de Visser. Een unieke ervaring, een driegangendiner middenin ‘t Roegwold!

Overnachten

Combineer je Roeg Klassiek met Roege Vogels? Of maak je er een lekker fietsweekend van? Kom dan gezellig overnachten bij ‘t Roegwold.

 

Vanaf Natuurkampeerterrein Wildemansheerd fiets je zo ‘t Roegwold in, of doe je een rondje Schildmeer. Het sfeervolle stadje Appingedam is vlakbij. Er zijn ook twee huisjes te huur.

 

Bij Ecomotion, een van de festivallocaties, hoort ook een kampeerterrein: Hof van Kolham. ‘t Roegwold ligt er pal achter, maar ook de stad Groningen ligt op fietsafstand. Er zijn twee safaritenten met uitzicht op ‘t Roegwold.

 

Bij Tiny House Vakantiewoning huur je een huisje of een sfeervolle pipowagen. Lageland ligt vlakbij ‘t Roegwold, je fietst zo naar het Knuppelpad of Woudbloem.

 

Bij Camping A-Hoeve in Luddeweer nabij het Dannemeer kun je slapen onder de sterrenhemel in een doorzichtige Bubbelle. Ook verhuren ze er een pipowagen en zijn er een paar plaatsen voor caravans.

 

Kijk voor alle campings, hotels en B&B’s in de buurt op https://ontdekmiddengroningen.nl/eten-drinken-overnachten/

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan genieten van onze concerten. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is. Er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 125 tickets verkrijgbaar en tijdens de concerten zit iedereen. De faciliteiten worden op iedere locatie tussen de concerten door gereinigd. Op iedere locatie is EHBO aanwezig.