De fietsroute

Als bezoeker van Roeg Klassiek fiets je een mooie route door ‘t Roegwold, langs vier verschillende locaties: het Knuppelpad, de Woudbloem Marine Service, boerderij Hoog Hammen en het Schildmeer. Op je startlocatie ontvang je een routekaartje voor die dag.

De route staat ook op Route.nl.

Fietsverhuur

Bij het reserveren van je ticket kun je aangeven of je een fiets wilt huren (zowel een elektrische als een gewone fiets is mogelijk). Deze staat dan vanaf 10:00 uur op je te wachten op parkeerplaats Denemarken 6, Slochteren. Vanaf hier fiets je gemakkelijk naar iedere locatie. Als je een fiets huurt vragen wij je om een legitimatiebewijs.

 

Met dank aan Bike Totaal Lambeck Tweewielers uit Appingedam.

Parkeren

Kom als het mogelijk is lekker op de fiets. Kom je met de auto met de fiets achterop? Dan kun je de hele dag parkeren op het erf van de boerderij aan Denemarken 6 in Slochteren. Vanaf hier is het:

  • 4 km naar het Knuppelpad
  • 3 km naar Woudbloem
  • 5 km naar Hoog Hammen

Start je op locatie Schildmeer (route B) dan kun je je auto parkeren bij Strand Schildmeer, vanaf daar is 3 km fietsen naar de kanosteiger, einde Heerenhuisweg.

Op de locaties zelf is beperkt parkeerplek. Bij Hoog Hammen en Woudbloem zijn enkele plekken beschikbaar, bij het Knuppelpad en het Schildmeer heel minimaal. Voor mensen die niet kunnen fietsen hebben we sowieso plek.

Informatie voor minder validen

Ben je minder goed ter been, dan kun je gebruikmaken van onderstaande parkeermogelijkheden op locatie. Volg ter plekke de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Knuppelpad ‘t Roegwold:

Op parkeerplaats Dannemeerweg of aan de Dannemeerweg. Inrijden vanaf Schildwolderdijk.

Schildmeer, bij kanosteiger einde Heerenhuisweg

Parkeerplaats Heerenhuisweg of aan de weg, inrijden vanaf Heerenhuisweg of Uiterburenweg.

Hoog Hammen:

Graauwedijk 1, in de bocht vlakbij bij de Luddeweersterweg begint de oprijlaan. Vooraan de oprijlaan is een parkeerplaats. Vanaf hier word je per golfkarretje naar de locatie vervoerd.

De Woudbloem Marine Service:

Scharmer AE 3 Woudbloem. Rij voor de witte huisjes langs tot op het terrein van De Woudbloem.

Eten en Drinken

Kom je lekker ontbijten bij  het Knuppelpad? Zo begin je je dag goed. Bestel je ontbijt vast op de ticketpagina. Hier kun je ook je vegetarische lunchpakket bestellen, je krijgt deze bij aanvang uitgereikt.

De rest van de dag is op iedere locatie koffie, thee, fris, wijn en ‘hapjederij’ verkrijgbaar. Bij het Knuppelpad staat de retro caravan van Toffe Koffie. Hier geniet je van een verse espresso, koffie of cappuccino, een geurig kopje (verse munt) thee of een biologisch frisdrankje. Met een lekker stukje taart natuurlijk! Bij Hoog Hammen staat Jolanda achter de bar, daar graag contant betalen voor de drankjes en vega hapjes. Bij het Schildmeer vind je de Vegan Keuken van Patrick, die ook zijn hand niet omdraait voor lekkere smoothies of kombucha. Bij de scheepswerf in Woudbloem bakt de familie Admiraal lekkere pannenkoeken en staat het schattige wagentje van Koffiehart.

Wil je uit eten aan het einde van de dag? Kijk op www.ontdekmiddengroningen.nl voor restaurants in de buurt.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zorgeloos kan genieten van onze concerten. Alle locaties zijn (semi)open, bijvoorbeeld een schuur met open deuren of een tent die aan de zijkant open is. Er is dus voldoende frisse lucht. Per locatie zijn 125 tickets verkrijgbaar en tijdens de concerten zit iedereen. De faciliteiten worden op iedere locatie tussen de concerten door gereinigd. Op iedere locatie is EHBO aanwezig.