Organisatie

Festival Roeg Klassiek is een initiatief van Stichting Noordgedacht. Het team dat dit festival bedacht heeft en gaat uitvoeren in samenwerking met ervaren zzp’ers bestaat uit:

Marleen Godlieb is als zzp’er werkzaam in de culturele en toeristische sector. Ze heeft al vele projecten voor Stichting Noordgedacht uitgevoerd, o.a. als projectleider van diverse series en documentaires, van ‘Groeten uit Groningen’ en de fietsroutes ‘Welkom op de wierde’ en de ‘Wierdendriedaagse’. Ook werkzaam als projectondersteuner bij Kielzog Theater, kwartiermaker bij Stichting Beeldlijn en directeur van Vereniging Ontdek Midden-Groningen. Vanuit die laatste functie is ze verantwoordelijk voor culturele projecten in Midden-Groningen zoals de Aletta Jacobsroute. Zij woont in de buurt van ’t Roegwold en is bedenker van dit festival. Zie voor een uitgebreid overzicht van haar werk www.marleengodlieb.nl.

Tim Nobel is verantwoordelijk voor de programmering. Tim Nobel studeerde zowel contrabas klassiek als jazz. Hij werkte als bassist twintig jaar bij het Orkest van het Oosten (nu Phion). In 2011 richtte hij bij dat orkest het ensemble Lite op, waar hij nog steeds zakelijk en artistiek leiding aan geeft. Hij heeft onderzoek gedaan naar cross-overprojecten binnen de klassieke muziek. Tim heeft belangstelling voor de maatschappelijke waarde van muziek en koos daarom in 2018 voor een baan als teamleider van Muziekschool Kielzog. Daarnaast werkt hij nog steeds als contrabassist in kamermuziekensembles, als remplaçant bij symfonieorkesten en in jazz- en wereldmuziekensembles. Ook componeert en arrangeert Tim voor uiteenlopende bezettingen en stijlen, voor symfonische bezetting, kamermuziekbezetting en jazz- en popgroepen. Zie voor een uitgebreid overzicht van zijn werk www.timnobel.nl.

 

Anna de Vries is als zzp’er verbonden aan het Haydn Jeugd Strijkorkest (orkestmanager en zakelijk leider) en aan Vereniging Ontdek Midden-Groningen. Hiermee is ze de perfecte brug tussen het gebied ’t Roegwold, dat in Midden-Groningen ligt, en klassieke muziek. Anna de Vries denkt mee over de programmering en de opzet van het festival. Het Haydn Jeugd Strijkorkest is het grootste gezelschap dat zal optreden, zij denkt mee over welke locatie hier geschikt voor is, en aan welke voorwaarden deze en andere locaties moeten voldoen.

 

Annet de Jong is boswachter publiek bij Staatsbosbeheer Groningen en heeft ’t Roegwold onder haar beheer. Haar doel is mensen dichter bij de natuur te brengen. Als muziekliefhebber en enthousiaste ambassadeur van de natuur, gaat Annet met de musici van het NNO op pad om hen ‘t Roegwold te laten beleven en inspiratie te stimuleren en samen de meest geschikte locaties te selecteren. Ook voor andere voorstellingen denkt ze mee over geschikte locaties, en een balans tussen cultuur en natuur, waarbij het welzijn van de flora en fauna én optimaal genieten voor de mens centraal staan. Samen met anderen is zij verantwoordelijk voor de uiteindelijke route. Staatsbosbeheer draagt bij in uren en in een bijdrage voor één van de locaties.