Het hele weekend doorbrengen in ‘t Roegwold? Goed idee! Ga bijvoorbeeld op zaterdag naar de vleermuizenexcursie, doe mee aan de wildplukwandeling of kom zondag ontbijten bij het Knuppelpad. Tickets hiervoor reserveer je via de ticketpagina. Tips voor overnachten vind je hier onderaan.

Ontbijt bij het Knuppelpad

Het Dannemeer in de ochtend, dat moet je een keer meegemaakt hebben. Het licht is daar net even anders, de vogels worden wakker, je kunt een mooi rondje lopen over het Knuppelpad, helemaal zen. En je kunt genieten van het ochtendconcert van het String Adamo Quartet (om 9:15 en 10:15, gratis toegankelijk). Je ontbijt kun je het beste nu alvast bestellen via de ticketpagina, lekkere koffie en thee bestel je ter plekke bij Toffe Koffie. 9:00 – 10:45 uur.

Wildplukwandeling op zaterdag – GEANNULEERD

Plantenkenner Rosa neemt je op zaterdag mee op struun over het roege terrein van boerderij Hoog Hammen. Van brandnetel tot kleefkruid, van herderstasje tot springbalsemien, de natuur zit vol eetbare verrassingen. Een mooie gelegenheid om het terrein van Hoog Hammen te ontdekken. Na afloop maak je wat lekkers met de geplukte planten. Zaterdag 14:00 uur, deelname € 7,50, tickets via de ticketpagina.

Wegens ziekte van de gids komt de wildplukwandeling helaas te vervallen.

Vleermuizenexcursie

Van alle kanten komen ze aangevlogen, uit boerenschuren of onder de dakpannen vandaan: vleermuizen. ‘t Roegwold is voor hen het ideale terrein om ‘s avonds insecten te vangen. Boswachter Martijn Broekman neemt je, met zijn batdetector, mee op excursie om deze bijzondere zoogdiertjes te leren kennen. En te genieten van de zonsondergang in ‘t Roegwold. Startpunt is de kanosteiger in Woudbloem om 19:30, deelname gratis, wel eerst aanmelden via ticketpagina.

Hollands Hoop

Hollands Hoop is een grootse en meeslepende muziektheatervoorstelling die deze zomer wordt gespeeld op boerderij Hoog Hammen. Over erfenissen uit het verleden, die net als de boerderij en het land van generatie op generatie doorgegeven worden. Over trammelant tussen vaders en zonen, in het heden en verleden. En over bedreigingen voor het Groninger platteland, vroeger en nu. Met o.a. Marcel Hensema, Megan de Kruijf en Albert Secuur. Speeldata; van 17 augustus t/m 11 september.

Overnachten

Blijf je nog wat langer in ‘t Roegwold? Een heel goed idee! Kamperen kan op fietsafstand op natuurkampeerterrein Wildemansheerd bij Schildwolde of Camping ‘t Hofje in Slochteren. Maar er zijn meer leuke campings, kijk hiervoor op Ontdek Midden-Groningen. Er zijn een paar erg leuke B&B’s in het gebied, kijk daarvoor ook op Ontdek Midden-Groningen.